Kasvojooga

Jookalan kasvojooga

Tervetuloa tutustumaan Jookalan kasvojoogatunteihin. Kasvojooga on yhtäaikaisesti ihanan rentouttavaa ja virkistävää. Lyhyehköt harjoitukset sopivat ihan kaikille ja melkein missä vain tehtäviksi. Ennen harjoitusta on hyvä pestä kädet ja peilistä voi olla apua liikkeitä tehdessä.

Kasvojoogassa rentoutetaan niitä lihaksia, joita käytetään paljon päivän aikana sekä voimistetaan ja aktivoidaan niitä lihaksia, mitä arjessa käytetään vähemmän. Liikkeitä tehdessä kasvojen pintaverenkierto vilkastuu ja sen myötä ravinteet imeytyvät paremmin kasvojen ihoon. Väsyneiden kasvojen ilme piristyy ja iho saa uutta hehkua. Kasvojoogasta on myös apua öisestä hampaiden narskuttelusta sekä niska-hartia-alueen kireyksistä kärsiville.
Säännöllisellä harjoittelulla saat kasvojoogasta parhaimman hyödyn.

 

 Tässä kasvojooga harjoituksessa hieronnalla hehkua ja heleyttä kasvoille.

 

 Kasvojooga harjoituksessa tehdään täsmäliikkeitä otsan, kulmien ja silmien alueelle.

 

Kahden viikon kasvojoogakurssikerran tallenne. Leuan peruutus, kielen paikka, luolat kielen alla (kielijänteen venytys). Kielen asennolla on paljon vaikutusta hengitykseen (nenähengitys helpottuu, nieluun enemmän tilaa, kuorsauksen vähentyminen), leuankireyteen (hampaiden narskuttelu) ja pään asentoon (esim. someniska). Kieliluolat on hyvä harjoitus ennen nukkumaanmenoa. Tee luolat kielen alle kymmenen kertaa juuri ennen nukkumaanmenoa, niin kieli pysyy yön ajan paremmin kitalaessa, joten hengität ja nukut paremmin, ja kuorsaat vähemmän. Kielen paikasta voit käydä lukemassa lisää Hoitavan hengityksen sivuilta: https://www.hoitavahengitys.fi/kielen-monet-tehtavat/

 


Kahden viikon kasvojoogakurssikerran tallenne. Harjoituksessa mm. prom queen ja muita poskien lihaksia aktivoivia liikkeitä.