Yinjooga

Jookalan yinjooga 

Yinjooga on erittäin rauhallinen ja lempeä joogamuoto, jossa keskitytään purkamaan kehon ja mielen kireyksiä pois pitkäkestoisilla asennoilla. Asentoihin eli asanoihin laskeudutaan lempeästi ja tietoisesti hengitellen ja niissä viipyillään 2-8 minuuttia, asanasta ja harjoituksesta riippuen. 

Mieltä ja kehoa rentouttava ja palauttava yinjooga pohjautuu hathajoogaan, kiinalaiseen lääketieteeseen ja taolaiseen filosofiaan. Pitkäkestoisissa asanoissa stimuloidaan 12 meridiaanilinjaa ja hoivataan koko kehoa. Yinjoogassa pureudutaan erityisesti lantion alueelle, jossa sijaisevat kehon suurimmat faskia-alueet (ja myös ne kireydet).

Jookalan yinjooga tuntien kestot vaihtelevat lyhyistä yhden asanan yinjoogista ihaniin 90 minuuttisiin harjoituksiin.

 

Lyhyt yhden asanan yinjoogaharjoitus, joka sopii erittäin hyvin iltaan tai siihen hetkeen päivässä, jolloin kaipaat pysähtymistä. Tässä Yhden asanan yinjooga -harjoituksessa rentoudutaan banaaniasanaan, joka avaa kehon kireyksiä ja tekee tilaa sinne, missä sitä kaivataan. Asanassa koko kehon sivulinja saa avausta ja selkäranka lempeän sivutaivutuksen, vatsan peitinkalvot saa lempeän venytyksen, kuten myös vatsan ja kyljen lihaksetkin.

 

Yhden asanan yinjoogaharjoitus. Tässä Yhden asanan yinjooga -harjoituksessa rentoudutaan eteentaivutukseen, perhosen toukkaan, joka maadoittaa ja avaa vartalon takaosaa. Asana vaikuttaa erityisesti Munuais-Virtsarakko-meridiaanipariin ja auttaa niin päänsärkyyn kuin kuona-aineiden poistoon.

 

 

45 minuuttisen yinjoogatunnin tallenne.

 

 

www.jookala.fi